Kto che jeść bezkarnie czekoladowe pyszności powinien spróbować właśnie tego. Czekoladowy pudding z awokado BIO jest zdrowy i przepyszny. A do tego odchudza…
Awokado jest owocem niezwykłym. Nie każdy lubi jego smak, ale znam takie osoby, którym najbardziej smakuje z odrobiną soli. Olej z awokado powoduje lepsze dotlenienie w mitochondriach naszych komórek i dlatego jest jednym z dobrych tłuszczy, tórych nie powinniśmy unikać. Awokado jest także bogate w cenne składniki: bor, witaminy z grupy B, wapń, kwas foliowy, żelazo, magnez i potas – ma go dwa razy więcej niż banany!

Dziś zrobimy czekoladowy pudding z awokado całkowicie na słodko.
Potrzebujemy:
- 3 duże awokado BIO – miękkie i dojrzałe
- 3-6 łyżek mleka kokosowego BIO – można przygotować z wiórek kokosowych BIO
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1/4 filiżanki kakao w proszku
- łyżeczka ekstraktu wanilii lub pół laski wanilii
- 2 łyżeczki organicznego miodu

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera i miksujemy około minuty. Potem wstawiamy an godzinę do lodówki. Podajemy na przykład z borówkami, okruchami czekolady, lub z takimi dodatkami, które najbardziej lubimy do deserów. Tłuszcz zawarty w awokado sprzyja dotlenieniu komórek, a więc spalaniu zbędnego tłuszczu. To deser, który nie tylko jest pyszny, ale i odchudza!

One thought on “Czekoladowy pudding z awokado BIO – deser odchudzający”