Czekoladowy pudding z awokado BIO – deser odchudzający

Czekoladowy pudding z awokado

Kto che jeść bezkarnie czekoladowe pyszności powinien spróbować właśnie tego. Czekoladowy pudding z awokado BIO jest zdrowy i przepyszny. A do tego odchudza…

Awokado jest owocem niezwykłym. Nie każdy lubi jego smak, ale znam takie osoby, którym najbardziej smakuje z odrobiną soli. Olej z awokado powoduje lepsze dotlenienie w mitochondriach naszych komórek i dlatego jest jednym z dobrych tłuszczy, tórych nie powinniśmy unikać. Awokado jest także bogate w cenne składniki: bor, witaminy z grupy B, wapń, kwas foliowy, żelazo, magnez i potas – ma go dwa razy więcej niż banany!

Awokado często jest niedoceniane – jego tłuszcz jest dla nas bezcenny

Dziś zrobimy czekoladowy pudding z awokado całkowicie na słodko.

Potrzebujemy:

  • 3 duże awokado BIO – miękkie i dojrzałe
  • 3-6 łyżek mleka kokosowego BIO – można przygotować z wiórek kokosowych BIO
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1/4 filiżanki kakao w proszku
  • łyżeczka ekstraktu wanilii lub pół laski wanilii
  • 2 łyżeczki organicznego miodu
Warto zainwestować w kakao BIO i Fair Trade – jest niewiele droższe, a na pewno zdrowsze

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera i miksujemy około minuty. Potem wstawiamy an godzinę do lodówki. Podajemy na przykład z borówkami, okruchami czekolady, lub z takimi dodatkami, które najbardziej lubimy do deserów. Tłuszcz zawarty w awokado sprzyja dotlenieniu komórek, a więc spalaniu zbędnego tłuszczu. To deser, który nie tylko jest pyszny, ale i odchudza!

Pyszności!

 

One thought on “Czekoladowy pudding z awokado BIO – deser odchudzający

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *