Dr Jaśkowski wyjaśnia: dlaczego konserwanty niszczą odporność?

Dr Jaśkowski wyjaśnia: dlaczego konserwanty niszczą odporność?

Korzystajmy z porad lekarzy, którzy jak dr Jerzy Jaśkowski mają wiedzę i doświadczenie i potrafią się nimi dzielić. Konserwanty dodawane są do każdej przetworzonej żywności. Dlaczego konserwanty są szkodliwe?

– Gdy chcemy rzeczywiście się zabezpieczyć lub nabrać odporności to nie możemy jeść produktów przetworzonych – mówi dr Jerzy Jaśkowski. – To nie my tworzymy odporność naszego organizmu, ale odporność naszego organizmu jest tworzona przez bakterie znajdujące się w naszym przewodzie pokarmowym. To jest tak, jakbyśmy do kominka włożyli drewno i nie podpalali. Jeśli nie podpalimy to będzie zimno. Jeśli ,,podpalimy” czyli będą właściwe bakterie, to one wytworzą takie substancje, które będą mogły wejść do naszego organizmu i zapewnią nam odporność.

Wędliny mają wiele ,,dziwnych”składników, ale najczęściej spotykanym konserwantem jest azotyn sodu

Musimy jednak pamiętać, że to samo, co dzieje się na przykład w ogródku na grządce dzieje się także w naszym przewodzie pokarmowym.

– Jeżeli mamy dobre bakterie i złe bakterie, to tak samo jak w ogródku dobre rośliny i złe rośliny – chwasty. Chwasty zawsze zwyciężają – mówi dr Jerzy Jaśkowski. –  Wystarczy przez tydzień nie oczyszczać grządek i zarosną chwastami. To samo się dzieje w naszym przewodzie pokarmowym.

O tym mówi teoria Antoine Béchamp’a już sprzed bez mała 150 lat, dziwnym trafem nie nagłaśniana w czasopismach medycznych. Ten francuski lekarz sprzed 6 pokoleń twierdził, że o naszym zdrowiu, czy chorobie, decyduje skład bakterii znajdujących się w naszym przewodzie pokarmowych.

A co do tego mają konserwanty?

 – Jeżeli spożywamy takie produkty jak wszelkiego rodzaju batoniki, jak żywność przetworzona, sprzedawana w kartonikach, buteleczkach czy pojemnikach plastikowych, to tam wszędzie są dodawane tak zwane konserwanty, czyli środki bakterio i grzybobójcze – mówi dr Jerzy Jaśkowski. Jeśli te środki powodują niszczenie bakterii na zewnątrz naszego organizmu, to tak samo powodują niszczenie bakterii w naszym przewodzie pokarmowym. Połowa zwykłego batonu powoduje zniszczenie niemalże połowy bakterii w naszym przewodzie pokarmowym. Wystarczą dwa batoniki i jesteśmy wyjałowieni z dobrych bakterii.

Jedyny sposób na dostarczenie sobie dobrych bakterii, to picie zsiadłego mleka, ale takiego prosto od krowy. Takiego mleka sfałszować się nie da!

– To, co dostajemy w różnych sklepach jest tylko wyrobem mlekopodobnym – wyjaśnia dr Jaśkowski. – My nie wiemy, co tam się naprawdę znajduje, dlatego że odpowiednie instytucje państwowe dziwnym trafem nie kontrolują supermarketów.

Posłuchajmy, co mówi doktor:

Niestety, pasteryzacja mleka powoduje, że jest ono dla nas bezwartościowe

źródło: TU. Zachęcamy do oglądania kanału tagentv na Youtube

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *